דמיינו שאתם גרים בבית עם 4 קומות, ויש לכם 4 מקררים – אחד בכל קומה, כשבכל מקרר נמצאים מוצרים אחרים. הגיע זמנה של ארוחת הבוקר, עליכם להוציא את הגבינות מהמקרר בקומה 2, את החלב מהמקרר בקומה 3, את הירקות מהמקרר בקומה 1 ואת הביצים מהמקרר שבקומה 4.
האם תטרחו להכין לעצמכם ארוחת בוקר במצב כזה, או פשוט תדלגו עליה? אם לא הסתבכתם מספיק בהכנת הארוחה, לבטח תמצאו את עצמכם מיואשים מראש בעת הכנת רשימת הקניות ובדיקת המלאי בכל המקררים מה חסר לכל מקרר. בנוסף, כשתחזרו עם הקניה תאלצו לדדות בין הקומות ולפזר את הקניה בין המקררים. איזה מתיש.
ישנן משפחות רבות שכך נראית ההתנהלות החודשית שלהם עם ההוצאות. הרבה כרטיסי אשראי, כמה חשבונות בנק ובכל חודש הם זקוקים להנהלת חשבונות של ממש: מה המצב בכל כרטיס, כמה נשאר לנו פנוי, מה היתרה בכל חשבון בנק ומאיזה חשבון יש יתרה להעביר לחשבון השני כדי שלא נחרוג מהמסגרת וכן הלאה… כל זה גורם לנו לחוסר בהירות ושליטה בניהול ההוצאות.
אחדו את הכל למקרר אחד, כך שתהיה לכם שליטה מלאה על המצב. תהיה לכם בהירות במה שקורה בהוצאות שלכם. כל הנתונים יהיו בפניכם ברורים ולא תצטרכו לשכור רואה חשבון צמוד שיעזור לכם בניהול המורכב של החשבונות.
כמו"כ הוצאות חודשיות קבועות שאמורות לצאת בהוראת קבע ועדיין לא מסודרות, גורמות לנו להתרוצץ כל חודש ולבזבז זמן רב על התשלום, בטלפון או בתור לבנק (תתפלאו, יש כאלו שעדיין אין להם הוראת קבע לחברת החשמל) ולעיתים לדחיית התשלום ונשיאה בתוצאות ריביות הפיגור. מומלץ להעביר חשבונות דו חודשיים כמו חשמל, מים וארנונה לפריסה חודשית, בכדי ליצור סדר חדש ובהירות לגבי ההוצאות.
***
מהמקררים ניתן ללמוד עוד כמה דברים חשובים: חשוב מאוד להעמיד מקפיא לחסכונות, בנוסף למקרר שיש לנו להתנהלות השוטפת. במקפיא נכניס את הכסף שיתפח קדימה… רק בשונה מהמקפיא ששומר על המצב, נצטרך לבנות מקפיא שתכולתו גדלה וגדלה…
דבר נוסף שניתן ללמוד מהמקרר: אחד האתגרים במשפחות רבות שאינן יודעות אלו הוצאות יש להן במהלך החודש. לעיתים זה נובע מריבוי הוצאות ופעמים זה נובע מחוסר רצון לדעת או יותר נכון פחד להיפגש עם כל ההוצאות או מחשש של עומס יתר במוח…
אחד התרגילים שאנו עושים בקורסים שלנו, היא השאלה, מה יש לכל אחד מהמשתתפים במקרר כעת? המשתתפים הנמצאים בכיתה (או בשידור און ליין), עוצמים לשנייה את העיניים ומיד מפרטים את המצב במקרר. נכון שלא כולם יידעו מה מתרחש במעמקי המקרר, במיוחד אם לא פינינו אותו במהלך השבועיים האחרונים, אבל לרוב כולנו נדע פחות או יותר את הפריטים המרכזיים שיש לנו, חלב, ביצים, גבינה, קוטג' וכן הלאה. הסיבה לכך היא בגלל שרובינו פוגשים את תכולת המקרר כמה פעמים ביום והדברים די חוזרים על עצמם במהלך השנה…
האם יש לנו עומס בראש בגלל מה שקורה במקרר? האם זה עושה לנו מתח לקראת הקניה הבאה בסופר? ממש לא. אנחנו רגילים ופוגשים את זה ביומיום וזה בסדר.
גם את ההוצאות של הבית ניתן לפגוש רגוע ולדעת מה קורה איתן על בסיס חודשי (מרבית ההוצאות אינן יומיומיות) ועדיין להתנהל בצורה רגועה איתן. הכל עניין של שינוי חשיבה. צריך לדעת איך לעשות זאת בצורה פשוטה ויעילה!
ועוד משל קטן ואחרון שניתן ללמוד מהמקרר ורלוונטי לרבים מאיתנו בימים אלה: דמיינו לעצמכם שהחלטתם לעשות דיאטה אחת ולתמיד, ואתם אפילו רוצים מאוד להשיל כבר 10 ק"ג ממשקלכם. ישנה בעיה אחת קטנה… בכל פעם שאתם פותחים את דלת המקרר, קורצת לכם עוגת גבינה עסיסית מפנקת בעלת שכבות והר של קצפת…
האמת היא שהמקרר מכיל יותר מכך, למטה במגירות מוצנעות ישנן שקיות של פירות וירקות טריים, אך בכדי לראות אותם עליכם להתכופף ועוד לשטוף אותם בסופו של דבר…
סביר להניח שלמרות שאתם משוכנעים בנחיצות הדיאטה כאן ועכשיו, אתם כבר אוחזים בכפית או בסכין. בכל זאת עוגת הגבינה נמצאת בפרונט.
אך אם נחליף את היוצרות ועוגת הגבינה תתחבא רחוק מהעין ומהלב, ואילו הירקות והפירות יונחו בסלסלות נגישות כשהם שטופים וקורצים בהבטחה מלאת בריאות, קרוב לוודאי שאחוזי השימוש בפירות והירקות יעלה, ובמקביל ירדו הקילוגרמים העודפים.
בקיצור, לא מספיק רק לדעת, אנחנו יודעים שהתנהלות כלכלית נכונה היא מה שאנו צריכים לעשות, אנו יודעים שצריך להתחזק ברוחניות כל אחד בענייניו הוא, אנו יודעים שצריך לשמור יותר על הבריאות. אך לא מספיק לדעת. כל הידע עלול לרדת לטמיון אם לא נתנהל באמצעות כלים פשוטים ונגישים שיעזרו לנו לשמור על הגבולות ברוחניות ובגשמיות.
הקורס המרתק והמעשי – ממיתוס לפלוס (מחזור 39 – מלא, מחזור 40 – מקומות אחרונים) יצא לדרך בס"ד. ניתן לקבל פרטים בטלפון 02-532-30-30 או במייל info@ygutman.co.il