חורף מתוק: מתכונים לקינוחים מתוקים

טארט לימון ואוכמניות

שף יוני טובול, מסעדת בשארעט

 

במסעדת השף החדשה והכשרה למהדרין בצפת, תיהנו ממגוון רחב של מנות שף בשריות, חלק לא מבוטל מהן נעשה במעשנה בבישול איטי של 12-20 שעות. שף וקונדיטור המסעדה יוני טובול, ממליץ על טארט לימון ואוכמניות, עם שכבת קרם לימון, אוכמניות ומרנג ענן.

מתכון לטארט: כוס ו- 2 כפות קמח, 3 כפות שקדים טחונים, חצי כוס אבקת סוכר, קורט מלח, 90 גרם נטורינה קרה חתוכה לקוביות, 2-4 כפות מים קרים.

למלית אוכמניות: 400 גרם אוכמניות קפואות, 3/4 כוס סוכר, מיץ מחצי לימון, 2 כוכבי אניס, 1/2 כוס יין לבן יבש. לקרם לימון: גרדת לימון מ-4 לימונים+ פילוט הלימונים, 1/3 כוס דבש, מקל קינמון, 1/2 כפית סוכר וניל.

למרנג: 250 גר' סוכר, 4 חלבונים בטמפרטורת החדר, גרידת לימון מלימון אחד שלם.

 

 

טארט פטיסייר ותותים

שף נועם בכר מסעדת בולונג'רי

 

 

במסעדת השף החלבית בולונג'רי שבצפת – נועם בכר ממליץ על טארט תותים וקרם פטיסייר כקינוח חורפי מפנק המשלב בין פרי עונתי טרי לקרם עשיר מפנק.

מרכיבים: 200  גרם קמח, 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות, 1/2  כפית מלח, 2 חלמונים ו-4 כפיות סוכר.

אופן ההכנה: מכניסים את הקמח והמלח והסוכר למעבד מזון בפולסים קצרים, משפשפים את התערובת בין כפות הידיים, עד שמתקבלים פירורים דקים במרקם של חול רטוב,  מוסיפים חלמונים ומלח ומעבדים בפולסים קצרים במעבד מזון, לוקחים מהבצק ומהדקים ומכניסים לקרר של חצי שעה, מהדקים את הבצק אל התחתית ואל השוליים של התבנית באחידות. מניחים נייר אפייה על הבצק דוקרים את כל שטח הבצק במזלג, אופים בחום של 180 מעלות.

שף נועם בכר מציין כי את הטארט ניתן למלא במגוון מילויים.

 

צילום: בולונג'רי

 

 

עוד על הבמה

קבל את המגזין
ראשון למייל:

במה 69 הרב אברהם בייפוס מגזין במה - מגזין תוכן חרדי לבית ולמשפחה

ממתקים בכשרות לא מהודרת

האדם הינו יצור אינטרסנטי הפועל ועושה רק כשהוא מרגיש שהדבר טוב ומועיל עבורו, העולם עסוק כל הזמן  במציאת הדרכים שיניעו את האנשים לעשייה חיובית, כמו

עסקאות פריסייל: כל מה שצריך לדעת על הטרנד החדש

עסקאות קדם מכירה, שמציעות לרוכשי הדירות תשלום בשיעור נמוך עם רכישת הדירה והעברת היתרה עם קבלת המפתח הפכה לפופולרית במיוחד בשנתיים האחרונות, מאז עליית הריבית

הדרך להתמודד עם קשיים וניסיונות

פרשת לך לך היא פרשת הניסיונות. אברהם אבינו שזה עתה הכיר את בוראו, עובר ניסיון אחר ניסיון, ונשאלת השאלה, למה? במקום שמאותו רגע בו הוא

סערה בכוס חלב

מדוע מדפי הסופרים והצרכניות התרוקנו מחלב בשבועות האחרונים? האם יש מחסור בחלב? * הרפתות הושבתו בעקבות המלחמה? * האם מתנהל מאבק כלכלי על גב הצרכנים

ויהי אחרי החגים

  בימים אלו ניתן לראות בני עליה כשרוחם עגמומית משהו. כבני עליה חונכנו לחיות את המצוות, לחיות את החגים והזמנים באמת. רבותינו לימדונו שכדי לזכות

רגע אחד!

קבל חינם את מגזין במה מדי שבוע!

מהווה הסכמה לקבלת דיוור. ניתן לבטל בכל עת.

מגזין במה - מגזין תוכן חרדי לבית ולמשפחה גיליון 75
דילוג לתוכן