צדיק גוזר

מנהלי ת"תים שנקנסו לאחר שקיימו את הוראת רבן של ישראל שליט"א ופתחו את שערי הת"ת ללמידה לפי כל כללי הזהירות, נתבשרו שהקנסות לא יחולו בשל 'טעות' * ראיון מרגש עם מנהלי ת"תים * "כל הנוטל עצה"

"הגיע אלי שוטר", מספר הרה"ג רבי דוד סוקולובר שליט"א, מנהל ת"ת "דרך אמת" במודיעין עילית בשיחה נרגשת למגזין 'במה', "ושאל אותי מה אתה מציע. דווקא הוא דיבר איתי מאוד יפה ובאופן לא מתלהם כלל. הוא הציע שלא לקנוס את הת"ת וביקש: 'אולי תשלח את התלמידים הביתה? חייבים לשלוח את התלמידים הביתה וכך תימנע מקנס'.

"אמרתי לו, חס ושלום, ודאי עדיף קנס, וכי אשלח את התלמידים הביתה? זו הוראתם הנחרצת של גדולי ישראל. כמובן הוא נתן דו"ח".

"מיד לאחר קבלת הדו"ח", מספר הרב סוקולובר שליט"א, "עלה בראשי רעיון חינוכי חשוב בסייעתא דשמיא. שאלתי את כל הילדים בחיידר בכיתות באמצעות רמקול, 'תגידו לי, ילדים יקרים, מה עדיף: היה כאן שוטר כעת ושאל אותי מה לעשות, האם תשלח את הילדים הביתה או ניתן לך קנס ותשלם הרבה כסף, אלפי שקלים. תגידו לי אתם ילדים יקרים, מה עדיף, ללכת הביתה או לשלם הרבה כסף כדי שתוכלו להמשיך ללמוד? תצעקו כולם את התשובה כדי שנדע את התשובה באופן מיידי.

"כל הבניין רעד מהצעקה 'קנס'! בשלב זה הסברתי לילדים, עכשיו אנחנו מרגישים בחוש 'טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף', עדיף לנו לשבת ללמוד ולהפסיד אלפי שקלים".

"ככל אשר יורוך"

כזכור, לפי הוראת רבן של ישראל מרן הגר"ח קניבסקי שליט"א, שהורה נחרצות לפתוח את תלמודי התורה ללימוד תינוקות של בית רבן המציל ומקיים את העולם, תוך קיום צו התורה "ונשמרתם לנפשותיכם", בזהירות מרבית וכפי כל הכללים הנדרשים, פנו נציגי הציבור החרדי בכנסת והעלו שורה של הצעות ומתווים על מנת להביא לאישור פתיחת תלמודי התורה.

בזמן שחלף עד לדיונים השונים תוך שלילת ההצעות שהועלו בתחילה, הורה רבן של ישראל שליט"א לפתוח את תלמודי התורה ובירך שאף אחד לא יינזק מכך. 

מנהלי תלמודי התורה האמונים על צו התורה "ככל אשר יורוך", פעלו בלא כל תהיות ופקפוק כשהם מורים בכך דוגמה אישית לכלל התלמידים בציות לדעת תורה. עשרות מוסדות נקנסו באלפי שקלים, אולם השבוע הוברר כי הקנסות צפויים להתבטל מאחר והתקנות המאפשרות ליתן את הקנסות לא אושרו כפי החוק בכנסת.

השמועה על כך פשטה כאש בשדה קוצים בהתפעלות והתרגשות על הנהגה מעל לדרך הטבע בה אנו זוכים בדורנו היתום.

אמונה תמימה

"ברגע שגדולי ישראל הורו מה לעשות וכיצד לפעול, כך עשינו ופעלנו", אומר הרה"ג רבי שמואל פרידמן שליט"א, מפקח ת"ת "חמדת התורה" בשכונת רמת שלמה בירושלים, בניהולו של הרה"ג רבי דב קוק שליט"א.

"אנו אמונים על אמונה תמימה לעשות מה שגדולי ישראל אומרים ולא ניזוקים ב"ה. גם אם קורה דברים לא נעימים ולא מבינים את הוראת גדולי ישראל, אנחנו פועלים לאורם של גדולי ישראל".

הרב פרידמן שליט"א מספר דבר פלא: "מאז שהחלה הקורונה לא הייתה בחיידר ולו הדבקה אחת, חלילה, ואף כיתה גם לא נכנסה לבידוד, ב"ה. יתירה מכך, גם בקרב משפחות שהיו נדבקים, הילדים הלומדים בחיידר לא נדבקו כלל. רואים כאן יד השגחה נפלאה ומיוחדת. כששומעים לגדולי ישראל לא ניזוקים".

בדבריו הוא מדגיש בנוסף את מסירות נפשם של המלמדים וצוותי החינוך לשמוע בקול גדולי ישראל וגם כאשר נדרשו בני הכיתות הגבוהות ללמוד בחצרות בתים. "המלמדים היקרים באו במסירות נפש יום אחר יום בלא כל תנאים וכאשר גם להם משפחות בבתים והם לא חיפשו להתחמק, להיפך, רק להרבות תורה ולהמשיך את הרצף הלימודי שהילדים לא יצברו פערים לימודיים. השקעה עצומה ובלתי פוסקת לא לרדת ברמה רוחנית".

עוד הוא מציין את ההקפדה היתירה בכל מסדרונות הת"ת בשמירה על ההנחיות, כפי שהורו גדולי ישראל.  

"אנו זוכים לראות בעיני בשר ודם סייעתא דשמיא מיוחדת ומופלאה של תורה מגנא ומצלא, בזכות הבל פיהם של תינוקות של בית רבן וכל הנוטל עצה מן הזקנים אינו נכשל".

תוכן קשור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד על הבמה

קבל את המגזין
ראשון למייל:

במה 69 הרב אברהם בייפוס מגזין במה - מגזין תוכן חרדי לבית ולמשפחה

זאת התורה לא תהא מוחלפת – "כל המבזה תלמידי חכמים"

בימים אלו של ימי הפורים הורה רבינו הגראי"ל שטינמן זצוק"ל לאחד ממרביצי התורה החשובים שליט"א שיראה להזהיר את בני הישיבה לקראת ימי הפורים, שידעו "ששום

'סגולות' לפרנסה

  בפרשתנו אנו לומדים על ירידת המן. דור המדבר לא היו צריכים להשתתף בהרצאות בנושאי אמונה וביטחון בכל הנוגע לפרנסה. היה ברור ומוחשי כל כך

אמנות ההתבוננות

יציאת מצרים היתה תלויה במשה רבנו. מרגע שנולד הוכן להנהיג את העם. ברגע היוולדו, כבר אז התמלא הבית אורה, ועל כן נאמר, "ותראהו כי טוב",

רגע אחד!

קבל חינם את מגזין במה מדי שבוע!

מהווה הסכמה לקבלת דיוור. ניתן לבטל בכל עת.

מגזין במה - מגזין תוכן חרדי לבית ולמשפחה גיליון 75
דילוג לתוכן