ויהי אחרי החגים

צילום: שוקי לרר

 

בימים אלו ניתן לראות בני עליה כשרוחם עגמומית משהו. כבני עליה חונכנו לחיות את המצוות, לחיות את החגים והזמנים באמת. רבותינו לימדונו שכדי לזכות לאורות ולהשפעות של החג, כדאי להתכונן וללמוד את עניני החג, להוסיף בו שעות של תורה ותפילה, ולבקש ולהתפלל על כך בחג עצמו.

שמענו ולמדנו על ההשפעות המיוחדות של כל חג, על ההמלכה בראש השנה, על מחילת העוונות ביום הכיפורים, על השמחה בסוכות ועל החיבור לתורה הקדושה בשמחת תורה.

לדאבון לבינו, למרות כל העבודה וההכנה לא כולם זוכים לחוש שינוי מלפני יום טוב לאחריו. לא חשים שנספגה בנו קדושת הזמן, לא רואים מיד שינוי בתפילה ובתורה גם לאחר כל ההשקעה בהכנה לחג ובחג עצמו.

 

השפעה בלתי מורגשת

 

החלק הרגשי באדם הוא חשוב מאוד, אך לא תמיד הוא משקף נאמנה את המציאות. לא תמיד התחושה של האדם מעידה נכונה על המציאות. יתכן מצב שבו בן אדם מתעלה על אף שאינו חש בכך בפועל.

כדי לקבל את הוויטמינים, המינרלים ושאר היסודות שגוף האדם זקוק להם כדי להתקיים, קיימות שתי דרכים: דרך הקיום וההזנה הרגילה היא על ידי אכילת מאכלים שונים שמזינים את הגוף בכל הכוחות והיסודות שהם מכילים. הדרך השניה היא פחות סימפטית ולא הכי נעימה, אך מועילה ומשמשת במקרים מסוימים, והיא עירוי באינפוזיה שמעביר את כל הנדרש לגוף ישירות לתוך הוריד.

בבדיקות דם שייערכו לשני בני אדם שהוזנו בשתי הדרכים, יתכן שימצאו נתונים זהים לחלוטין. ההבדל ביניהם קיים רק בהרגשה. זה שניזון מאוכל טבעי, הרגיש את טעם המאכלים ונהנה ממנו, וזה שקיבל הכל בעירוי, לא חש בטעם. בתחושתם יש הבדל, אך לא במצבם הרפואי. התוצאה שווה בשתי הדרכים.

גם ברוחניות אנו רגילים לבדוק את מצבנו הרוחני לפי ההרגשה. תפילה שהייתה מלאת רגש והתלהבות היא בעינינו תפילה ראויה, לעומת זאת תפילה שהתפללנו בכוונה ובמתינות, אך לא זכינו לחוש בה שום התעוררות, בעינינו היא אינה תפילה. וזו טעות! טעות איומה!

לא הרגש קובע, אלא המעשה עצמו, רגש – לפעמים מרגישים ולפעמים לא. יתכן אפילו כי תפילה שלא חשנו בה הנאה וסיפוק, מבחינה מסוימת היא חשובה יותר לפני הקב"ה, כי יש בה אחוזים רבים יותר של מצוה לשמה.

גם בעניין החגים, אם מרגישים התעלות או לא, אין זה אומר מה המצב האמיתי. אם נוהגים כמו שרבותינו הק' לימדונו, ודאי שמתעלים. לא יתכן אחרת, יתכן שלא מרגישים, אך אין זו מצוה או חובה להרגיש זאת. העיקר הוא שקיימת השפעה.

 

את המאמר המלא ניתן לקרוא במגזין 'במה'.

תוכן קשור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד על הבמה

קבל את המגזין
ראשון למייל:

במה 69 הרב אברהם בייפוס מגזין במה - מגזין תוכן חרדי לבית ולמשפחה

סערה בכוס חלב

מדוע מדפי הסופרים והצרכניות התרוקנו מחלב בשבועות האחרונים? האם יש מחסור בחלב? * הרפתות הושבתו בעקבות המלחמה? * האם מתנהל מאבק כלכלי על גב הצרכנים

ויהי אחרי החגים

  בימים אלו ניתן לראות בני עליה כשרוחם עגמומית משהו. כבני עליה חונכנו לחיות את המצוות, לחיות את החגים והזמנים באמת. רבותינו לימדונו שכדי לזכות

מערכת הבחירות הסוערת בארה"ב והקול היהודי

הבחירות הסוערות בארצות הברית לקראת הכרעה * למעלה מ-244 מיליון אמריקאים ייגשו לקלפיות כדי לקבוע את זהות הדייר, או הדיירת, הבאים בשדרות פנסילבניה * סקירה

ברוב קולות: נבחרו הרבנים בשכונת רמות

בכנס מיוחד שנערך השבוע, הוזמנו והתקבצו עשרות רבני קהילות ובתי כנסת מכל רחבי שכונת רמות, ובעצה משותפת בחרו ברוב קולות את ועד הרבנים אשר ייצג

לימודי ד' הם לומדים

פניני הוד על שגב קדושת יומא דהילולא של התנא האלוקי רשב"י זי"ע ועל ההתעלות בהם זוכים יהודים בל"ג בעומר, מדברות קדשו ואמרות טהורות של כ"ק

רגע אחד!

קבל חינם את מגזין במה מדי שבוע!

מהווה הסכמה לקבלת דיוור. ניתן לבטל בכל עת.

מגזין במה - מגזין תוכן חרדי לבית ולמשפחה גיליון 75
דילוג לתוכן